Tekst objavljen: 13.03.2019 14:09        


Američka automobilska kompanija Tesla odustala je od ranije najavljenog zatvaranja većine svojih prodajnih salona u svetu.

Kompanija Tesla najavila poskupljenje automobila

Međutim, kompanija je najavila poskupljenje modela.

Kompanija će, kako je saopšteno, ostati pri najavljenom prelasku na onlajn prodaju, ali će ostaviti više otvorenih prodajnih salona nego što je prvobitno planirala, prenosi agencija AP.

Teslin automobil model 3 će i dalje biti dostupan po ceni od 35.000 dolara, ali će cene drugih modela biti povećane za tri odsto.

Nije precizirano koliko će prodavnica zatvoriti, ali je rečeno da će zatvoriti samo polovinu od prvobitno planiranog broja. Kompanija Tesla ima 378 prodajnih salona i uslužnih centara širom sveta, i oko 100 prodavnica u SAD.

Preostale prodavnice će imati manje radnika, a imaće na raspolaganju vozila dostupna za probnu vožnju i izvesne zalihe u slučaju da neko želi odmah da kupi automobil.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Izvršni direktor Tesle Ilon Mask je 28. februara saopštio da je neophodno smanjiti troškove kako bi se ostvarila profitabilnost prilikom prodaje "modela 3" po ceni od 35.000 dolara.

"To je cena koja je potrebna da bi se dostiglo više klijenata i generisala prodaja koja je kompaniji potrebna da bi opstala", rekao je tada Mask.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
tesla automobili prodajni saloni

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana