Tekst objavljen: 06.11.2015 15:00        


Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula je postupak ispitivanja povrede konkurencije po službenoj dužnosti protiv JKP Infostan iz Beograda zbog zloupotrebe dominantnog položaja i omogućavanja Generali osiguranju uvid u potencijalno tržište. 

Komisija pokrenula postupak protiv Infostana

Postupak je pokrenut zbog zloupotrebe dominantnog pložaja na tržištu u slučaju primenjivanja nejednakih uslova poslovanja na iste poslove sa različitim učesnicima na tržištu, čime se pojedini se pojedini učesnici na tržištu dovode u nepovoljniji položaj u odnosu na konkurente, što je regulisano Zakonom o zaštiti konkurencije.

Komisija osnovano pretpostavlja, kaže se u saopštenju, da društvo Infostan poseduje poslovno osetljive informacije o broju korisnika koji ne koriste usluge osiguranja domaćinstva, kroz sistem objedinjene naplate.

Infostan je omogućio akcionarskom društvu za osiguranje "Delta Generali osiguranje Srbija" uvid u potencijalno tržište, odnosno pružena je informacije o potencijalnim korisnicima koji ne koriste usluge osiguranja.

Time su primenjeni nejednaki uslovi poslovanja na iste poslove različitim učesnicima na tržištu, dovodeći u nepovoljniji položaj pojedine učesnike na tržištu u odnosu na konkurente, čime je zloupotrebio dominantan položaj, navedeno je u saopštenju Komisije.

Svi koji raspolažu podacima, ispravama ili drugim relevantnim informacijama koje mogu doprineti utvrđivanju činjeničnog stanja u ovom postupku, pozvani su da ih dostave Komisiji za zaštitu konkurencije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
delta generali komisija konkurencija infostan

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana