Tekst objavljen: 24.06.2019 11:20        


Za kupovinu akcija Komercijalne banke zainteresovano je sedam investitora, izjvavio je ministar finansija Siniša Mali. Prema njegovim rečima uspešan završetak procesa privatizacije ove banke očekuje se do kraja godine

Komercijalna banka na korak do prodaje

Mali je ocenio da je poverenje investitora u Srbiju nikad veće i da je perspektiva razvoja privrede Srbije nikada veća.

– Investitori sada će ući u knjige Komercijalne banke, pogledaće, sagledaće, nakon toga daće ponudu. Ja očekujem uspešan završetak tog procesa do kraja godine, kao što smo i planirali – rekao je Mali za RTS.

Danilo Šuković, ekonomista kaže za „Vesti“ da je dobra vest da je čak sedam kupaca zainteresovano za kupovinu akcija Komercijalne banke, ali da će se rezulat videti tek kad investitori sa ekonomske i pravne strane sagledaju stanje u banci.
– Svi zainteresovani će detaljno pogledati bilanse i stanje računa u banci i tek na osnovu analiza će se odlučiti da li će dati ponudu. Može se desiti da svi investitori daju ponude ukoliko budu zadovoljni stanjem – kaže dr Šuković.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ekonomista Mlađen Kovačević smatra da bi država trebalo da ostane vlasnik svog paketa akcija, jer je prema njegovoj oceni za ekonomiju korisno da jedna od najvećih banaka bude u državnom vlasništvu. Udeo države u ovoj banci je 41,7 odsto.

Komercijalna banka ima svoju podružnicu i u Crnoj Gori, koja je takođe obuhvaćena planom privatizacije.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
danilo šuković Komercijalna banka prodaja komercijane banke Mlađen Kovačević siniša mali

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana