Tekst objavljen: 27.08.2019 12:55        


Prosečna neto plata u Srbiji u junu 2019. iznosila je 53.633 dinara i nominalno je veća za 9,0 odsto, a realno za 7,4 procenta u odnosu na isti mesec prošle godine, objavio je Republički zavod za statistiku

Kolike su bile plate u junu i ko je najviše zarađivao?

Plate su i dalje najveće u Beogradu, a opštine Vračar, Novi Beograd, Stari grad i Savski venac u junu su bile na vrhu liste po visini prosečnih zarada. Pored glavnog grada, među opštinama i gradovima koji se izdvajaju po visini prosečnih plata su Lajkovac, Bor, Novi Sad i Kostolac.

Statistika pokazuje da su u junu najveće plate u Srbiji imali zaposleni u vazdušnom saobraćaju, odnosno radnici u kontroli letenja, piloti i kopiloti koji u proseku zarađuju oko 177.000 dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Na listi najplaćenijih profesija, na drugom mestu po visini zarada nalaze se radnici u proizvodnji duvanskih proizvoda, sa prosečnim primanjima od oko 142.726 dinara. Odmah za njima su zaposleni u rudarstvu, a potom programeri.

Na vrhu liste su i oni koji se bave finansijskim uslugama, čija su primanja nešto veća od 100.000 dinara, kao i zaposleni u proizvodnji derivata nafte i u farmaceutskim kompanijama.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
plate Srbija plate u srbiji statistika

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana