Tekst objavljen: 08.02.2019 12:09        


Kredit je sredstvo koje može i treba da bude dobar saveznik u planiranju naših finansija. Preduslov da kredit postane finansijski saveznik jeste prethodna detaljna analiza svih potencijalnih mogućnosti, ali i opasnosti od kojih se treba zaštititi.

Keš kredit: Vaš finansijski saveznik ili protivnik?

Miomir Gligorijević, rukovodilac Odeljenja za poslove sa stanovništvom JUBMES banke izdvaja pitanja koja bi trebala da budu u svesti klijenata prilikom razmatranja mogućnosti finansiranja gotovinskim kreditima.

1. Zašto keš kredit?

Uzimajući u obzir ponude različitih vrsta kreditiranja u ponudi banke, nameće se pitanje zašto se odlučiti baš za keš kredit, a ne za neku drugu vrstu dodatnog finansiranja? Jedna od bitnih prednosti, a koja bi mogla biti presudna za donošenje odluke, jeste činjenica da je gotovinski tj. keš kredit nenamenski, te ne postoje nikakva ograničenja u pogledu toga na šta će novac biti potrošen. Odluke su u potpunosti na klijentu koji raspolaže svojim novcem na njemu odgovarajući način. Gotovinski kredit ne iziskuje mnoštvo propratne dokumentacije, što je značajna olakšavajuća okolnost. Uz brzo odobrenje i realizaciju, gotovinski kredit je opcija o kojoj vredi razmisliti!

2. Na šta klijenti treba da obrate pažnju i šta treba da znaju kada biraju keš kredit?

Klijenti prvenstveno treba da obrate pažnju na određene uslove i informacije koje će ih zaštiti i učiniti da im kredit bude finansijski saveznik. Bitno je da znaju kolika je efektivna kamatna stopa, koja pored nominalne kamatne stope sadrži i sve troškove koje klijent plaća. Brzina odobravanja kredita je takođe informacija koja može nekog opredeliti da se odluči za određeni kredit. Eventualni dodatni troškovi koje klijent ima u toku otplate poput troškova osiguranja i troškova administriranja kreditne partije, moraju biti poznati klijentu kako ne bi bilo neprijatnih iznenađenja, kao i uslovi prevremene otplate kredita. Pitanja koja treba da budu u fokusu pažnje su sledeća: Koliko će potencijalni gotovinski kredit koštati? Koji je ukupan iznos koji će se vratiti banci? Koji je rok odobrenja kredita? Pre donošenja odluke u vezi kredita, odgovori na ova pitanja moraju biti razmotreni.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

3. Postoje li razlike između keš kredita? Osnovni kriterijum za odluku ne bi trebalo da bude isključivo visina kamatne stope. Pored prethodno navedenih pitanja, klijent mora biti upoznat i sa vrstom kamatne stope, odnosno da li je ista fiksna ili varijabilna, kao i od čega će zavisiti visina kamatne stope u budućnosti, ukoliko je reč o promenljivoj kamatnoj stopi. Lično, prednost dajem kreditima sa fiksnom kamatnom stopom. U slučaju varijabilne kamatne stope prisutna je potencijalno veća doza neizvesnosti visine anuiteta sa protokom vremena. Na uvek prisutnu dilemu: jeftin ili dobar kredit može se odgovoriti i iz druge perspektive. Napravimo paralelu sa automobilima. Da li ćete se opredeliti za jeftiniji auto, koji će vremenom iziskivati nove, nepredviđene troškove ili za skuplji koji Vam daje određenu garanciju i sigurnost? Odgovor se sam naslućuje!

4. Zašto izabrati keš kredite JUBMES banke? Dosledni smo u jednom: „Uvek ista rata“! Sa fizičkim licima ugovaramo isključivo fiksnu kamatnu stopu tokom celog perioda otplate kredita. Nisu prisutni troškovi održavanja kreditne partije niti bilo koji drugi eventualni dodatni troškovi. Izuzetno smo ponosni na činjenicu da smo u mogućnosti da svaki pojedinačni zahtev klijenata detaljno sagledamo i na osnovu njega ponudimo najpovoljnije rešenje za klijenta.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
keš kredit banka Jubmes banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana