Tekst objavljen: 31.10.2018 15:00        


Povodom predstojećeg Svetskog dana štednje, Expobank a.d. Beograd preporučuje klijentima da, ukoliko nameravaju da sačuvaju sredstva za određene namene u budućnosti, štednju u evrima oroče na 25 meseci, po fiksnoj nominalnoj kamatnoj stopi na godišnjem nivou od 2% (EKS 1,70%) bez indeksiranja, uz minimalan ulog od 500 evra.

Kamatna stopa 2%  za oročenje na 25 meseci

Praktično, ukoliko bi klijent oročio 10.000 evra, ukupna štednja sa pripisanom kamatom po dospeću oročenja bila bi 10.358,35 evra (nakon odbitka poreza od 15%).

Expobank vodi stabilnu politiku kamatnih stopa, a visokom stepenu sigurnosti uloženih sredstava klijenata pored stabilnosti banke, doprinosi i učešće banke u sistemu obaveznog osiguranja depozita uspostavljenog u Republici Srbiji, koji garantuje za sve iznose štednje do 50.000 evra po klijentu.

Oročavanje sredstava u banci na određeni rok donosi prinos na uložena sredstva i predstavlja optimalan izbor za sve građane koji znaju da im oročena sredstva neće biti potrebna u ugovorenom vremenskom periodu.

“Nikada nije kasno za početak štednje, važno je biti disciplinovan, definisati ciljeve štednje i rokove za postizanje cilja. Ličnim primerom možemo pokazati okruženju, pre sve najmlađima, korist od dobrih navika kao što je štednja. Mi savetujemo klijentima da osim kamatne stope razmotre period i način obračuna kamate, usklađenost valute štednje sa valutom buduće potrošnje, rok na koji se sredstva oročavaju, fleksibilnost u vezi sa podizanjem sredstava i uslove povezane sa prekidom oročenja” izjavio je Borislav Strugarević, predsednik IO Expobank.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Expobank tokom cele godine nudi klijentima štedne proizvode prilagođene njihovim potrebama, a posebna ponuda za oročenu štednju u evrima traje do 31. decembra 2018. Za više informacija posetite filijale Expobank i www.expobank.rs ili pozovite 0113306 300 i 0800 330300.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
devizna štednja dinarska štednja banka expobanka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana