Tekst objavljen: 28.12.2013 12:00        


Zamislite da imate vremeplov i da svakog dana znate tačno koje akcije treba da kupite. Koliko biste onda zaradili u 2013. ako biste svoju avanturu na berzi započeli sa 1.000 dolara? Prema računici, zaradili biste milijarde!

Kako postati najbogatiji na svetu? Napravite vremeplov

Trgovac akcijama koji bi tekuću godinu počeo s kapitalom 1.000 dolara i koji bi svaki dan sav svoj novac ulagao u akcije sa najboljim dnenvim rezultatom na S&P 5000 indeksu, bi za 241 dan trgovine akcijama u 2013. zaradio čak 254 milijarde dolara!

Naravno, kada bi vaša investicija prešla preko određene granice, bilo bi nemoguće da trgujete bilo kojim akcijama, a da ne utičete drastično na njihovu vrednost. U dosta slučajava bi investiranje tolike količine novca bilo nemoguće, jer nekada jednostavno ne bi bilo dovoljno akcija za kupovinu. Kvarc u svojoj analizi nije uzeo u obzir trgovačke takse niti promene u sastavu S&P 500 indeksa. Autori analize su takođe pretpostavili da bi sve kompanije dozvolile investicije u deonice.
Do 4. marta bi već na svom računu imao 53.200 dolara, šro je više od prosečnog godišnjeg primanja jednog američkog domaćinstva. Sumu od milion dolara dostigao bi već 23. aprila, investicijama u akcije Netfliksa, a nedelju dana kasnije bi udvostručio svoje bogatstvo budući da bi vrednost akcija koje poseduje u "Regeneron farmasjutikalsu" porasla za čak 10,3 odsto.

Prva milijarda bi došla 23. avgusta sa rastom vrednosti akcija "Autodeska" od 7,69 odsto. Do 17. oktobra bi naš trgovac akcijama imao već 10 milijardi dolara na računu, a samo nedelju dana kasnije svoje bogatstvo bi uvećao na čak 100 milijardi dolara.

U novembru bi već postao najbogatija osoba na planeti.

Nijednog jedinog dana u godini ne bi imao gubitak. Naravno pod uslovom da 100% svog kapirala svakog dana ulaže u akcije koje bi imale najbolji dnevni rezultat na S&P 500 indeksu Njujorške berze.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
akcije berza najbogatiji ljudi na svetu vreme

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana