Tekst objavljen: 09.07.2018 13:17        


Putnici agencije SAB travel kojima nije omogućeno letovanje, a imaju potpisan ugovor i uplaćen aranžman, od danas mogu podneti zahtev za prijavu štete.

Kako da naplatite štetu od propalog aranžmana?

To je izjavio direktor Nacionalne agencije turističkih agencija (YUTA) Aleksandar Seničić.

On je agenciji Beta rekao da taj zahtev putnici mogu podneti u roku od 45 dana, a da se početak povraćaja novca putnicima očekuje polovinom avgusta.

Seničić je rekao da putnici mogu popuniti obrazac za prijavu koji se nalazi na sajtu YUTA. Uz taj obrazac potrebno je podneti i original primerka potpisanog ugovora o putovanju, potvrdu - priznanicu o uplati ukupne cene ili dela putovanja, odnosno original dokaza o uplati i garanciju putovanja dobijenu od agencije.

Zahtev mogu poslati poštom DDOR-u ili ga popuniti i predati u poslovnicama DDOR-a Novi Sad.

Senićić je rekao da je oštećeno oko 6.000 putnika, odnosno potpisano je oko 2.900 ugovora o putovanju, a vrednost odštetnog zahteva je 589.000 evra.

Prema njegovim rečima, pregovara se o tome da putnicima bude vraćeno oko 80 odsto uplaćene sume. Građani koji su letovanje uplatili preko agencije SAB travel ostali su bez putovanja, jer je ta agencija sve polaske otkazala zbog, kako su tada naveli, finansijskih problema.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
agencije S.A.B YUTA prevareni putnici letovanje grčka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana