Tekst objavljen: 17.07.2016 16:08        


Na finansijskom tržištu Srbije danas posluje dvadeset devet banaka - različitog porekla, orijentacije, veličine i naravno uspešnosti. Iako na prvi pogled, pomislimo da sve one zapravo liče jedna na drugu, činjenica je da među bankama postoje mnoge i krupne razlike. Kako u pogledu onoga šta finansiraju, tako i u pogledu načina na koji to rade.

Kako birati banku

UPRAVO ZBOG TOGA, PRI IZBORU BANKE treba imati na umu nekoliko bitnih kriterijuma, ali ne samo onih cenovnih, jer oni nisu jedini sinonim za partnerstvo i kvalitet usluge.

VAŽAN KRITERIJUM je upravo spremnost vaše banke da vam omogući podršku po meri vaših stvarnih potreba i mogućnosti, u momentu koja vama odgovara. To znači da za banku niste samo broj u sistemu, već partner kog je najpre potrebno upoznati, saslušati i razumeti, a nakon toga mu ponuditi adekvatnu uslugu. 

S DRUGE STRANE, ODNOS BANKE PREMA SREDINI u kojoj posluje, kao i njena poslovna orjentacija i doprinos društvu, je svakako jedan od kriterijuma koji vredi uzeti u obzir prilikom uspostavljanja saradnje sa nekom bankom. Banke koje imaju razvojnu orjentaciju i ulažu u razvoj privrede i poljoprivrede, bez podsticanja neopravdanog zaduživanja klijenata, dugoročno doprinose razvoju lokalne ekonomije i boljeg sutra za sve nas.

TAKVA RAZVOJNA ORJENTACIJA, koju ProCredit banka primenjuje od svog osnivanja do danas, postavlja temelje odgovornog bankarstva i stabilnog poslovanja. Dodatno, uspostavljanje ekoloških kriterijuma za zaštitu sredine i sprovođenje koncepta finansiranja energetski efikasnih investicija opredeljuje ProCredit banku, kao dugoročno orijentisanu instituciju svesnu svog uticaja na okruženje u kojem posluje.

JOŠ JEDNA OD VAŽNIH STVARI je da odluku o saradnji sa bankom ne donosite samo na osnovu povoljnosti njenih usluga, već uzimajući u obzir kompletnu ponudu i sve usluge koje bi u narednom periodu mogli da koristite. Važno je da birate banku koja će ceniti partnerstvo sa vama i koja će uvek biti tu da preporuči najbolju uslugu za vas. Ali i da vam kaže i objasni svoje ne , kad god neku ideju iz realnih razloga smatra nerealnom, suviše izazovnom i neodrživom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

2 komentara

  1. User image
    Slavko 07.09.2016 11:50

    MOLIM ZA SAVET:
    PRENOS I konverzija ŠTEDNOG ULOGA
    POŠTOVANI,
    Molim vas za instrukcije za najjednostavniji i najjeftiniji način prenosa štednog deviznog uloga iz domaće banke u Banku PŠ. i to tako:
    1 Što bi veći deo zatečenog deviznog iznosa u evrima na štednji u drugoj domaćoj banci konvertovao u dinare i uložio na oročeni štedni dinarski račun kod Banke PŠ, pa me interesuje NAJPOVOLJNIJI kurs za konvertovanje i trošak, procenat konverzije? Treba dakle da odlučim kod koje banke ću zatečeni štedni devizni iznos u evrima konvertovati u dinare.
    2. Manji iznos zadržao bi u stranoj valuti (evro) i preneo na već otvoren evro račun kod Banke PŠ.
    MOLIM ZA POMOĆ I SAVET.
    POZDRAV

  2. User image
    Kamatica 07.09.2016 12:46

    @Slavko, najpovoljniji kurs kod konverzije je svakako u menjačnicama.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
biranje banke banka procredit banka klijenti banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana