Tekst objavljen: 05.05.2018 17:38        


Ni tržište tehnologije ne miruje tokom godine. Kada je najbolje kupiti televizor, a kada smartfon? Ko ne daje poput, ma koliko god se nadali, a kome loše ide tokom zime?

Kada je najbolje vreme da kupite televizor, laptop ...

Što se tiče većine novih proizvoda oni se uglavnom predstavljaju na Sajmu elektronike početkom januara. Obično je potrebno nekoliko meseci dok se svi predstavljeni i najnoviji proizvodi nađu na policama u radnjama. Na primer, ako želite da pazarite televizor najnovije tehnologije on neće biti dostupan pre proleća, pa čak i leta.

Ipak, januar je pravo vreme za sniženja prošlogodišnjih modela, pa nekada u tom periodu možete kupiti tehniku jeftinije nego i kada je sezona popusta.

Kompanija LG ima problem jer im prodaja opada čim dođe zima dok Apple ima neki svoj tok, potpuno drugačiji od drugih.

Laptopove prestavljaju na proleće, a telefone na jesen. S druge strane, imaju jaku tradiciju dostupnosti proizvoda nekoliko dana po predstavljanju, ali gotovo nikad ne daju popust.

Samsung i Gugl generalno prate Eplovo pravilo „ne objavljivati ništa u januaru“, pa i oni svoje smartfone predstavljaju u drugo doba godine, obično na Mobilnom kongresu u februaru. Google pak, predstavlja svoje telefone u oktobru, a i jedni i drugi ih puštaju u prodaju nekoliko dana po predstavljanju.

Takođe, za ostalu tehnologiju situacija je malo drugačija.

Televizore je najisplativije kupovati u decembru ili januaru. Samsung smartfone u februaru, Apple laptopove na proleće (poputa nema nikad), iPhone u septembru, Google smartfone u oktobru. Najbolja sezona kupovine tehnike kompanije LG je tokom zime kada daju najveće popuste, a ostale kompanije snižavaju cene svojih proizvoda i tokom letnje sezone odmora.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
televizori smartfon lg iphone tehnologija prodaja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana