Tekst objavljen: 21.02.2014 10:30        


Procene govore da je čak petina zajmova uzetih od domaćih banaka nenaplativa. Nedavno se moglo čuti i da su se zajmovi davali uz zaloge na šerpe, lonce, poklopce pa ispada da su kod nas banakri postupali prilično neoprezno.

Kad banka prodaje zaplenjeno: TV za 4 evra, pegla za 5

Poznato je da su bankari u prošlost najviše voleli hipoteke na nekretnine. Tržište nekretnina stoji, a one veće vrednosti teško je prodati i ispod cene. Zato se bankari često okreću pokretnim stvarima, piše Dnevnik.

Od pokretnih stvari su najatraktivnija vozila, slede mašine i oprema – 21,93 odsto pa prava potraživanja i druga imovinska prava – 13,96 odsto. Tu su i domaće životinje, koje učestvuju sa 7,51 odsto.

Šta se događa kada dužnik ne vrati zajam? Banka ili drugi poverilac ide na prinudnu naplatu, a to podrazumeva i prodaju predmeta zaloge.

Sem mašina i nekretnina, tu se nude i TV prijemnik Filips za 4 evra, pegla Gorenje za 5, bicikl za 13 evra, sto i metalne stolice za 49 evra. Tu su i umetničke slike, koje se prodaju pogodbom, a budući kupci mogu da biraju hoće li ulje na platnu ili grafiku. Veš-mašina je 9.000 dinara, a ljuljaška 4.000.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
hipoteke hipoteka aktivrana hipoteka aktivirane hipoteke krediti nenaplativi krediti nenaplativa potraživanja klijenti banke klijent banke banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana