Tekst objavljen: 22.02.2018 16:08        


Više od 1.200 izlagača iz 55 zemalja predstaviće se na smotri koja 22. februara počinje na Beogradskom sajmu.

Jubilarni 40.Sajam turizma u Beogradu

Više od 1.200 izlagača iz 55 zemalja predstaviće se na jubilarnom 40. međunarodnom sajmu turizma, pod sloganom "Odmor te čeka", koji 22. februara počinje na Beogradskom sajmu. Prvi put će se predstaviti Maroko i Južnoafrička Republika.

Agencije najavljuju da će do 25. februara, do kad traje sajam, za uplaćene aranžmane odobravati i do 50 odsto popusta. Prema rečima Renate Pindžo, pomoćnice ministra turizma, Srbija je zbog ulaganja u tu granu sve privlačnija destinacija za strane i domaće turiste. Resorno ministarstvo, kako je rekla, nastavlja da ulaže u infrastrukturu, daje kreditnu podršku privatnom sektoru, a za turističke agencije koje dovedu strane turiste predviđena je finansijska pomoć.

Partner ovogodišnje manifestacije je Grčka. Generalni sekretar Turističke organizacije te zemlje Konstantinos Tegas kaže da je prošle godine Grčku posetilo 850.000 gostiju iz Srbije, a da se interesovanje srpskih turista ne ograničava samo na sever te zemlje, već je za 20 odsto porastao broj turista koji putuju avionom na dalje destinacije, do Atine i ostrva.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
sajam turizma Beograd sajam u beogradu beogradski sajam izlagači

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana