Tekst objavljen: 12.05.2015 10:39        


Air Serbia, nacionalna avio kompanija Srbije, saopštila je danas da je bogatija za još jedan avion ATR 72-500 u crvenoj, plavoj i beloj boji i oznakama te avio kompanije.

Još jedan avion u floti Air Serbia

Novopristigli avion Air Srbije, koji nosi registraciju YU-ALV i koji je sleteo je na Međunarodni aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu, je šesti avion ATR u floti Air Srbije koji je prefarban i čija je unutrašnjost u potpunosti renovirana.

Avion će leteti u punoj konfiguraciji od ukupno 70 sedišta u ekonomskoj klasi.

Dane Kondić, generalni direktor Air Srbije je izjavio da je "dolazak ATR-a deo strategije pažljivog usklađivanja razvoja mreže destinacija sa odgovarajućim avionima".

On je dodao da je izbor aviona ATR logičan korak, jer su ti avioni poznati po pouzdanosti u različitim uslovima leta i idealni su za letove na linijama u okviru regiona.

"Naši piloti i posada poznaju ovaj tip aviona veoma dobro, tako da ovaj avion može biti raspoređen odmah po završetku potrebnih formalnosti i pružiti dodatni kapacitet u jeku letnje sezone", istakao je Kondić.

Dolaskom dodatnog aviona, flota Air Srbije sada upravlja flotom koju čini ukupno 16 letelica - osam aviona Erbas A319, dva aviona Erbas A320, tri aviona ATR 72-200 i tri aviona ATR 72-500.

Air Serbia je takođe osnovala namenski čarter brend - Aviolet - čije letove obavljaju četiri rebrendirana i renovirana aviona Boing B737-300, piše u saopštenju domaće avio kompanije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
air serbia avion avio kompanija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana