Tekst objavljen: 21.11.2017 13:20        


Aktuelna šefica američkih Federalnih rezervi (Fed) Dženet Jelen napustiće Upravni odbor te institucije kada njen naslednik na Džerom Pauel preuzme dužnost.

Jelen pisala Trampu: Ostavka...

Jelen je podnela ostavku u pismu upućenom predsedniku SAD Donaldu Trampu i navela da će učiniti sve što može da osigura "glatku tranziciju", odnosno da preda dužnost Pauelu.

Pauela je Tramp 2. novembra imenovao za novog šefa Federalnih rezervi i odlučio da ne ponudi Dženet Jelen drugi mandat na čelu te institucije.

Četvorogodišnji mandat Dženet Jelen na čelu Feda završava se 3. februara ali je mogla da ostane u sedmočlanom Uravnom odboru te institucije, gde joj je mandat isticao januara 2024. godine.

Jelen se do danas nije izjašnjavala o tome da li namerava da ostane u upravnom odboru Feda kada joj istekne mandat na čelu banke.

Saslušanje Pauela u Senatu - da se potvrdi njegovo imenovanje zakazano je za iduću nedelju. Ne očekuje se da će Pauel naići na veće prepreke za dobijanje potvrde imenovanja na mesto predsednika Feda. On je služio u upravnom odboru Feda od 2012. godine.

Upravni odbor te institucije sada ima tri upražnjena mesta, uključujući i mesto drugog čoveka, odnosno potpredsednika banke.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
fed smena rukovodstva američka uprava federalnih rezervi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana