Tekst objavljen: 18.02.2015 13:32        


Državna sekretarka pri Ministarstvu za trgovinu, turizam i telekomunikacije Lukrecija Djeri najavila je da će izmenama Zakona o turizmu država odredjena upravna prava prepustiti lokalnim samoupravama. Kako prenosi Mađar so, on je najavila da će nakon usvajanja izmena zakona nadležnosti nad domaćinstvima koja se bave seoskim turizmom, preći u ruke opštinskih inspektora.

Izmenama zakona o turizmu država ustupa prava lokalu

"Bitna promena jeste da se na osnovu predloga izmena zakona u slučaju manjih nepravilnosti, prekršaja na polju turizma, nadležni mogu razrezati novčanu kaznu. To znaći da ako nadležni organ tačno odredi sumu koja se treba uplatiti na ime kazne, i ako se ta uplata izvrši u roku od osam dana, onda se plaća samo polovina utvrdjene kazne - naglasila je Djeri.

Prema predlogu za izmenu zakona ubuduće će organizatori grupnih putovanja morati obezbediti pratioca i/ili turističkog vodiča za svaku grupu.

Prema važećem zakonu, turističke agencije koje su zbog neke nepravilnosti izgubile dozvolu za rad, nikada više neće moći da se bave istom delatnošću.

Prema predlozima izmena i promena, ove agencije će u roku od 36 meseci nakon oduzimanja dozvole moći ponovo da traže dozvolu za rad.

Djeri je naglasila da, ukoliko turističke organizacije žele uspešno da apliciraju za novčana sredstva kod republike ili kod IPA-fondova, moraju obezbediti i svoj novčani doprinos.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
IPA-fondovi novi zakon o turizmu dozvola za rad turističke agencije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana