Tekst objavljen: 28.02.2014 12:00        


Vlasnicima stanova poslednjih godina sve je teže da nađu podstanara koji će godinama plaćati kiriju. Zato se odlučuju da stan izdaju na dnevnoj bazi, jer im je tada najveća briga da bar osam dana mesečno imaju gosta u stanu.

Izdavanje stana na dan: Osam dana kao mesečna kirija

Toliko je, naime, prosečno potrebno da se isplati kirija koju bi dobili za mesec dana regularnog izdavanja, pišu 24 sata.

U oglasima za dnevno rentiranje najviše se nude veći stanovi koje je inače teško izdati. Cene su, zavisno od veličine, opremljenosti i lokacije, od sedam (na periferiji) do 75 evra (veliki stanovi u centru).

Ipak, uprkos tome što broj agencija koje rentiraju stanove dnevno raste, Nedeljko Malinović, vlasnik agencije Legat, smatra da se ovakav posao ne isplati.

- Rizično je, jer stan može da se ošteti, može da nema dovoljno zainteresovanih... a onda agencija snosi troškove. To ljudi više rade privatno. Ne znam ni zašto bi neko iznajmio stan za 30 evra dnevno kad može da ode u hostel za 10 - kaže Malinović za 24 sata.


* grafika: 24 sata.rs

Inače, procene su da se u Beogradu oko 600 stanova izdaje na crno i da nisu prošli nikakvu kontrolu nadležnih. U prestonici je oko 1.200 ležajeva u privatnom smeštaju prošlo sve potrebne kontrole, i ti stanovi su dobili kategorizaciju, obično tri do četiri zvezdice.

Iznajmljujete stan: Evo na šta treba da obratite pažnju

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Pravilo za dnevno iznajmljivanje je da se u stan ulazi rano ujutro, izuzev ukoliko stan nije bio zauzet dan ranije. Tada je praksa da "bivši" stanar napusti stan do podne, a novi ulazi u 13 sati, posle čišćenja.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
nekretnine stanovi Srbija Beograd izdavanje izdavanje nekretnina iznajmljivanje iznajmljivanje nekretnine iznajmljivanje stana rentiranje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana