Tekst objavljen: 15.04.2020 11:25        


Gradovi se polako pripremaju za izlazak iz karantina

Italijani planiraju da otvore plaže za letnju sezonu

U Italiji je više od 100.000 građana zaraženo koronavirusom.

Najteže je i dalje u Lombardiji - naročito u Milanu gde je trenutno zaraženo više od 14.000 osoba. Ipak, centralna vlada je odlučila da od danas otvori neke aktivnosti koje mogu da garantuju socijalnu distancu i dovoljnu sigurnost građana, a gradovi se polako pripremaju za izlazak iz karantina.

Vlada proučava plan kojim bi se već sledeće nedelje moglo preći utakozvanufazu dva. Aplikacija za kretanje, koja će zameniti autosertifikat koji je do sada bilo potrebno štampati, uskoro će biti dostupna građanima.Na taj način će se dolaziti do informacija o građanima koji su bili zaraženi kovidom ili su pozitivni na isti.

U regionima koji imaju slobodu da sami odlučuju o tomepostepeno će se otvarati knjižare, firme koje se bave proizvodnjom kompjutera, firme za seču šuma, prodavnice dečje odeće...

Postepeno otvaranje znači da će prvo moći da izlazi mlađa populacija, a zatim i starija.Zvanični datum otvaranja je 4. maj, ali vlada razmatra da postepeno počnu aktivnosti od 20. aprila.

Radno vreme samoposluga biće produženo, a u njih će se ulaziti sa maskom i rukavicama, kao i sada. Oni koji koriste kartice sa PIN-om, moraće prvo da dezinfikuju ruke na kasi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

U Italiji se razmatraju i godišnji odmori i kako će sve to izgledati. Kažu da će se na plaže ulaziti postepeno. Svaka ležaljka i suncobran trebalo bi da budu udaljeni jedan od drugog oko tri metra i zaštićeni pleksiglasom.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
otvaranje plaža Italija turizam korona virus letovanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana