Tekst objavljen: 30.01.2014 13:30        


Istraživanja pokazuju da bi do 2020. godine u Srbiji moglo biti otvoreno od 50.000 do 100.000 novih radnih mesta u oblasti novih informacionih tehnologija (IT), a trenutna potražnja je za oko 30.000 radnih mesta, dok se godišnje obrazuje tek 1.000 do 1.500 IT stručnjaka, saopšteno je iz Admin Trening Centra.

IT je budućnost Srbije, nedostaje 30.000 IT stručnjaka

Kako se navodi u saopštenju, na našem tržištu nema dovoljno kvalifikovanih stručnjaka, kako zbog neusklađenosti obrazovnog sistema sa potrebama tržišta rada, tako i zbog nedovoljne svesti mladih o aktuelnosti i odličnoj perspektivi IT zanimanja.

U eri digitalizacije podataka, gde se sve bitne poslovne informacije čuvaju na računaru, hard disku ili serveru, od velikog je značaja i stepen zaštite tih podataka, zbog čega su firme sve više spremne da izdvoje veću količinu novca da plate stručnjake koji se bave čuvanjem tajnosti podataka.

Direktor Admin Trening Centra u Beogradu Ljubiša Radivojević ukazao je na tu činjenicu i istakao da problemi koji se iznenada jave, kao što su upad na lokanu mrežu, gde se dolazi do poverljivih podataka koji mogu da se zloupotrebe, podsete vlasnike kompanija na značaj stavljanja podataka u ruke iskusnih administratora.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija radno mesto karijera posao IT kompanije it industrija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana