Tekst objavljen: 09.03.2016 15:27        


Na zvaničnom sajtu projekta za razvoj preduzetništva "Šansa za novi početak" (www.novipocetak.rs "http://www.novipocetak.rs") danas je pokrenuta inicijativa za proširenje baze šansi, odnosno upitnik "Vaša ideja, nova šansa", namenjen kako potencijalnim, tako i već ostvarenim preduzetnicima.

Inicijativa za proširenje baze šansi

Potencijalni preduzetnici koji razmišljaju o bavljenju privatnim biznisom i imaju preduzetničku ideju, ali nemaju dovoljno informacija o tome koliko je novca potrebno za pokretanje posla kojim planiraju da se bave, da li je područje u kom žive pogodno za pokretanje tog posla, koliko im je potrebno znanja, koliko dodatnog ulaganja, sve što treba da urade je da popune upitnik na adresi www.novipocetak.rs/vasa-ideja-nova-sansa/ i opišu željeni posao i delatnost, a tim projekta će prikupiti sve potrebne informacije.

"U okviru projekta smo osmislili oko 200 preduzetničkih ideja koje čine našu ''bazu šansi'', a ukoliko neko ne može da se prepozna u nekoj od predloženih ideja, može da predloži svoju, a tim projekta nudi stručnu podršku. Na ovaj način želeli smo da pomognemo potencijalnim preduzetnicima da na što jednostavniji način dođu do neophodnih informacija koje muče svakog početnika u biznisu", kazala je Jelena Bulatović, izvršna direktorka Srpske asocijacije menadžera (SAM).

Upitnik je namenjen i već ostvarenim preduzetnicima, koji svojim primerom uspešno pokrenutih poslova, treba da motivišu potencijalne preduzetnike i pruže im realne informacije o mogućnosti uspešnog biznisa u Srbiji, odnosno njihovom gradu i regionu. Projektni tim će analizirati svaku od predloženih inicijativa, detaljnije ih obraditi, ponuditi potencijalnim preduzetnicima i time ispuniti jedan od osnovnih ciljeva projekta - podizanje preduzetničke svesti i pružanje podrške što većem broju ljudi iz svih delova Srbije.

"Cilj upitnika je proširenje baze šansi, kako bismo mogli da pružimo što više različitih preduzetničkih ideja koje mogu uspešno da se razvijaju u Srbiji i u kojima svako može da pronađe svoju šansu. Dosadašnja praksa je pokazala da su najveće predrasude onih koji tek ulaze u svet preduzetništva nedostatak novca, znanja, hrabrosti, te je ideja ovog projekta da ih motiviše, pruži osnovna znanja o preduzetništvu i ohrabri ih da se bave privatnim biznisom", rekao je Dejan Ranđić, direktor agencije DNA Communications.

Projekat za razvoj preduzetništva "Šansa za novi početak" su u novembru prošle godine pokrenuli SAM, DNA Communications i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

Preduzetničke ideje se, između ostalog, predstavljaju zainteresovanim građanima na sajmovima preduzetništva, a do sada su održana tri takva sajma i to u Nišu, Kruševcu i Subotici, gde je zabeleženo veliko interesovanje građana. Sledeći sajam biće održan u Kragujevcu, 10. marta, a u narednih nekoliko meseci organizacija sajmova se nastavlja širom Srbije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
preduzetnici razvoj preduzetništva projekat

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana