Tekst objavljen: 19.03.2021 15:25        


Na sajtu Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor danas je počeo da radi Centar za kovid-19 mere, saopštio je NALED

Info za privrednike na jednom mestu: Ko sme da radi, koliko sati i u kom obimu tokom pandemije

U okviru Centra pored najnovijih verzija naredbi i uredbi Vlade Srbije, privreda može da dobije tačnu i pouzdanu informaciju o ograničenjima koje protivpandemijske mere podrazumevaju, a tiču se njihove delatnosti i poslovanja, kao i da postavi pitanje i dobije odgovor, navedeno je.

Da li pojedini objekti smeju da rade, do koliko sati, u kom obimu, sa kojim kapacitetom – pitanja su na koja će privreda moći da dobije odgovor pravnog tima Centra za Kovid-19 mere, kao i tumačenje ukoliko im neka mera nije dovoljno jasna, a odnosi se na njihovo privredno društvo.

Centar se nalazi na adresi https://inspektor.gov.rs/legalsupport, gde je pitanja moguće postaviti putem kontakt forme, dok se odgovori javno objavljuju na dnevnom nivou.

"Očekujemo da rad Centra značajno unapredi efektivnost protivpandemijskih mera i doprinese boljem razumevanju mera od strane privrede i građana. Takođe, pozivamo građane i privredu da prijavljuju kršenje mera i neregularno poslovanje Kontakt centru republičkih inspekcija na telefon 011/6350322, putem onlajn forme ili nove Chatbot aplikacije IVA koju smo pokrenuli na sajtu inspektor.gov.rs", kaže Dragan Pušara, šef Jedinice za inspekcijski nadzor u NALED-u.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Već prvog dana rada Centra za kovid mere pristigla su prva pitanja i ona se najčešće tiču dileme u vezi sa radnim vremenom u različitim prodajnim objektima. O uslovima rada u okviru novih mera najviše su se raspitivali preduzetnici - vlasnici knjižara, cvećara, optičarskih radnji, farbara, prodavnica telekomunikacione opreme i dr.

Centar za Kovid-19 mere pokrenut je u okviru projekta reforme i modernizacije sistema inspekcijskog nadzora, koju od 2017. godine sprovodi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u saradnji s NALED-om i uz finansijsku i tehničku podršku Evropske banke za obnovu i razvoj, u cilju pobolјšanja rada inspektora i ukupnog poslovnog okruženja u Srbiji.

Radom Centra rukovodi Jedinica za podršku Koordinacionoj komisiji za inspekcijski nadzor, koja je formirana uz podršku NALED-a i koordiniše sveobuhvatnu reformu inspekcijskog nadzora, koja uklјučuje 44 inspekcije u 14 ministarstava, saopšteno je.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
informacije za privrednike naled ekonomija domaća ekonomija pandemija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana