Tekst objavljen: 17.11.2018 17:24        


Narodna banka Srbije smatra da ima prostora za smanjenje premije osiguranja od autoodgovornosti, na osnovu raspoloživih podataka o učešću šteta u premiji, saopšteno je iz centralne banke povodom napisa u medijima o troškovima premije osiguranja od autoodgovornosti i tehničkih pregleda.

Ima prostora za niže premije osiguranja od autoodgovorn

Istovremeno, iz NBS poručuju Udruženju osiguravača Srbije, u čijoj je nadležnosti odluka o visini premije osiguranja od autoodgovornosti, da prilikom donošenja takve odluke razmotre sve faktore i predlog dostave NBS na saglasnost.

Mediji su ovih dana pisali da tehnički pregledi u Srbiji samo nekoliko meseci nakon poskupljenja ponovo podižu cenu svojih usluga, pravdajući to činjenicom da su im osiguravajuće kuće smanjile zaradu od prodatih polisa auto osiguranja sa 20 odsto na pet odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

U tekstovima je navođeno da je NBS pre četiri godine povećala obavezno auto osiguranje za 45 odsto, za šta je jedan od razloga bio visoka provizija koju osiguravači daju tehničkim pregledima, i postavljano pitanje zašto sada ne pojeftini auto osiguranje kada je provizija koju daju tehničkim pregledima smanjena na pet procenata.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
osiguranje od autoodgovornosti tehnički pregled Narodna banka Srbije autoosiguranje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana