Tekst objavljen: 10.03.2016 12:28        


Zahvaljujući drugom izdanju konkursa „Ideja za bolje sutra“, koji su organizovale UniCredit fondacija, Fondacija Ana i Vlade Divac i UniCredit Banka, uz podršku Smart kolektiva i Turističke organizacije Srbije, preduzeće Daj daj, koje se bavi proizvodnjom pelena od bambusovog vlakna, je uspelo da unapredi svoje poslovanje i načini prve korake ka inostranom tržištu.

Ideja za bolje sutra

Naime, kao jedan od glavnih ciljeva ovog preduzeća koji je definisan tokom razvoja Biznis plana u okviru konkursa “Ideja za bolje sutra”, navedeno je uspostavljanje novog biznis modela u okviru kojeg će se pod jednom robnom markom – „Fairbeez” - udružiti preduzeća koja vode žene i čiji proizvodi podržavaju ideju prirodnog roditeljstva.

Udruženje će, pored preduzeća Daj Daj pelene, činiti Gugadžina unikatna dečija odeća i Archiplay edukativne drvene igračke. Zahvaljujući ovakvom udruživanju, oni će uspeti da prevaziđu zajednički problem plasmana svojih proizvoda na domaćem tržištu, s obzirom na to da se njihovi ručno pravljeni proizvodi u mnogome razlikuju od trenutne ponude u Srbiji, kao i da zbog kvaliteta koji nude, cene nisu konkurentne.

Sa druge strane, u inostranstvu raste potražnja za ovakvim proizvodima, posebno u Nemačkoj gde se godišnje rodi više od 700.000 beba i gde je svest o prednostima kupovine ekoloških i društveno odgovornih proizvoda znatno viša. Stoga je preduzeće Daj Daj i iskoristilo deo bespovratnih sredstava dobijenih u okviru konkursa „Ideja za bolje sutra“ za učestvovanje na najvećem međunarodnom sajmu igračaka i dečje opreme u Evropi, „Spielwarenmesse“, održanom u januaru ove godine u Nirnbergu.

Najveći broj posetilaca sajma su činili veliki distributeri, manje i veće prodavnice, ali i internet prodavnice sa različitih kontinenata. Zahvaljujući inovativnom dizajnu i vrhunskom kvalitetu proizvoda, „Fairbeez”nije zaostajao za ostalim izlagačima. Pored bambusovih pelena, jedinstvenog dizajna dečje odeće i prirodnih proizvoda za mame, najveću pažnju su privukli „Archiplay“ edukativni setovi igračaka od drveta koji doprinose razvoju kreativnosti i sposobnosti apstraktnog razmišljanja kod dece različitih uzrasta.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kreativnost deca UniCredit Banka ideja za bolje sutra

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana