Tekst objavljen: 05.03.2020 11:10        


Vlada Slovenije zaustavila je uvođenje 5G tehnologije, prenose mediji u regionu

I Slovenija zaustavila uvođenje 5G tehnologije

Kako navode, vlada je sa dnevnog reda skinula strategiju regulatorne agencije AKOS o raspodeli frekvencijskog spektra za 5G na predlog ministra za upravu Rudija Medveda.

On je za slovenačke medije izjavio kako su "pitanja o štetnosti 5G tehnologije legitimna". Slovenija je prva zemlja u svetu koja je Ustavom zaštitila vodu kao ljudsko pravo i javno dobro i time osigurala da njeni izvori pitke vode, kao budući možda najvažniji strateški resurs, ostanu nacionalno dobro.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Odlaganjem rasprave o odobrenju frekvencijskog spektra za 5G dok se ne istraže efekti te tehnologije na ljude i okolinu, učinjen je dalji korak u zaštiti zdravlja i očuvanja prirode, prenose mediji.

I Švajcarska je pre nekoliko dana takođe odložila uvodenje 5G nakon niza protesta prošle godine.

1 komentar

  1. User image
    E 06.03.2020 6:19

    Kao inzenjer koji je projektovao wi-fi mreze i pokusavao da ukaze da ni one nisu dobre, a nailazio samo na zid cutanja svojih menadzera, pa najzad I dao otkaz, kazem vam, NIKAKO, nikako, 5G !!! Secam se odgovora nekih svojih kolega na moju konstataciju da je wap mreza previse gusta, da to nema veze, ako klijent tako trazi, dobru pokrivenost, mi cemo to i da mu pruzimo. Ali to nije eticki! Nije eticki ne reci klijentu cemu ce biti izlozeni ljudi. I uvek se imao neki izgovor! Ako je u pitanju bila bolnica, govorili su mi da tu ljudi ionako borave samo nekoliko dana, i da ono sto imaju koristi prilikom lecenja prevazilazi negativno zracenje kojem su izlozeni... Pricam o obicnim mobilnim telefonima... Otkaz je bila pobeda savesti. Svaka cast Slovencima na njihovoj pobedi savesti !!!

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zaustavljeno uvođenje 5g mreže 5g mreža slovenija švajcarska

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana