Zvanični kurs Evra za dan 22.10.20. :: 117.5830 rsd
Tekst objavljen: 12.06.2019 12:50        


Ruski premijer Dmitrij Medvedev pretpostavlja da će u budućnosti biti usvojena četvorodnevna radna nedelja kako bi se pomoglo radnicima da prevaziđu sindrom izgaranja i hronični umor.

I Rusija razmišlja o radnoj nedelji koja će trajati 4 dana

Prošlog meseca, Svetska zdravstvena organizacija je klasifikovala je sindrom izgaranja kao profesionalni fenomen koji proizlazi iz stresa na radnom mestu i dovodi do iscrpljenosti i psihičke odsutnosti. Prema izveštaju objavljenom 2018. godine, produktivnost ruske radne snage je među najnižim u poređenju sa najvećim svetskim ekonomijama, uprkos tome što veliki broj sati provode na poslu.

„Vrlo je verovatno da će u budućnosti četverodnevna radna sedmica biti osnova socijalnog i radnog ugovora“, izjavio je Medvedev na Međunarodnoj konferenciji rada u Ženevi.

On je rekao da konstantno traganje za uspehom radnika dovodi do hroničnog stresa i umora, što dovodi do smanjenja produktivnosti.

On je naveo nedavni primer novozelandske kompanije koja je uvela četvorodnevnu radnu nedelju sa trodnevnim vikendom. Kao rezultat toga, rekao je on, produktivnost radnika na sat povećala se za otprilike 20 odsto, a nivo stresa kod zaposlenih značajno je smanjen.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
4 radna dana radna nedelja kraća radna nedelja rusija dimitri medvedev

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana