Tekst objavljen: 18.08.2020 15:30        


Majkrosoftova kupovina TikToka pretvorila se u pravi triler. CNBC piše da je sada i Orakl zainteresovan za preuzimanje kineske aplikacije

I Orakl ulazi u trku za TikTok

Da podsetimo, Donald Tramp je pokušao da onemogući poslovanje kineske aplikacije za objavljivanje kratkih video snimaka u SAD, posle čega je TikTop saopštio da će pravdu potražiti na sudu. Sada se, bar prema neimenovanim izvorima CNBC-a, za kinesku firmu zainteresovao i američki tehnološki gigant Orakl.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Orakl sarađuje sa venture capital kompanijama koje već imaju udeo vlasništva u TikToku, te navodno planira da pripoji negove operacije na američkom, kanadskom, australijskom i novozelandskom tržištu. Nagađa se da bi motiv Orakla mogao ležati u prikupljanju korisničkih podataka radi unapređivanja promocije svojih proizvoda. Kompanija, kažu upućeni, mora da nađe nove načine za poslovni rast pošto ne može da se takmiči sa Amazonom koji je veoma dominantan na tržištu cloud computing-a.

Za to vreme Majkrosoft pregovara sa američkim vlastima kako bi sebi omogućio kupovinu kineske kompanije Bajt dens, koja je vlasnik TikToka.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kupovina tiktoka oracle orakl TikTok SAD kina društvene mreže

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana