Tekst objavljen: 09.06.2015 11:45        


Britanska banka HSBC, koja je u ovom trenutku pogođena brojnim skandalima, najavila je danas da će ukinuti do 25.000 radnih mesta, u sklopu globalnog restrukturiranja poslovanja kojim je predviđeno i povlačenje banke iz Brazila i Turske, kao i mogućnost napuštanja Londona kao sedišta banke.

HSBC ukida do 25.000 radnih mesta širom sveta

Banka je, takođe, saopštila da je za naredne dve godine planirana godišnja ušteda od pet milijardi dolara, prenosi agencija Frans pres.

Saopštenje HSBC-a dolazi uoči današnjeg obraćanja generalnog direktora banke Stjuarta Gulivera investitorima i očekivane najave ukidanja više hiljada radnih mesta.

"HSBC u ovom trenutku preduzima veliko reorganizovanje svog poslovnog portfolija. Banka preraspodeljuje resurse kako bi uhvatila priliku za budući rast i strukturnim promenama se prilagođava poslovnoj klimi", navodi se u zvaničnom saopštenju banke.

HSBC planira da do 2017. godine ostvari godišnju uštedu troškova od 4,5 do 5,0 milijardi dolara, kao i da proda svoje poslovanje u Turskoj i Brazilu, precizira se u saopštenju, i dodaje da će banka povećati obim investicija u Aziji.

Banka je, takođe, najavila završetak izrade izveštaja o lokaciji na koju će do kraja ove godine premestiti svoje sedište.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
hcbc radnici banke otpuštanja britanska banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana