Tekst objavljen: 05.11.2016 12:56        


Siguran pobednik na predsedničkim izborima u SAD iduće nedelje, prema proceni multinacionalne finansijske kompanije HSBC Holdings, biće - investitori u zlato, javlja njujorška agencija "Blumberg".

HSBC: Kupujte zlato bez obzira na pobedu u SAD

Iako u HSBC smatraju da bi pobeda Donalda Trampa bila od veće pomoći ceni "žutog metala" nego trijumf Hilari Klinton, glavni analitičar te banke za plemenite metale Džejms Stil kaže da će zlato zabeležiti najmanje osmoprocentni skok ko god da pobedi u predsedničkoj trci.

U slučaju da tijumfuje magnat u sektoru nekretnina, zlato bi moglo da skoči na 1.500 dolara za uncu, a ako pobedi Klintonova, cena tog plemenitog metala bi mogla da se popne na 1.400 dolara za uncu do kraja godine, procenjuje HSBC.

"Blumberg" navodi da je zlato je danas prepodne na trgovanju u Njujorku bilo na nivou oko 1.289 dolara.
Džejms Baterfil, šef za istraživanja i investicione strategije u firmi ETF Sekjuritis, potvrdio je predviđanje HSBC-a da bi cene zlata mogle da porastu za čak 10 odsto u roku od godinu dana pod Trampovom administracijom, usled neizvesne politike i izgleda za rast inflacije, imajući u vidu žestoko protivljenje republikanskog kandidata prema nezavisnosti američkih Federalnih rezervi.

"Zlato se doživljava kao štit od političke neizvesnosti, a predsednik Tramp bi doneo više političke nepredvidivosti od bilo kog predsednika generacijama unazad, posebno u pogledu strategije i vođenja monetarne politike Federalnih rezervi", napisao je Baterfil u nedavnom komentaru, prenosi "Blumberg".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
plemeniti metali skok cene zlata investicije u zlato kupovina zlata

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana