Tekst objavljen: 18.02.2014 13:30        


Srpska prestonica je skuplja čak i od mađarskog glavnog grada Budimpešte kada su u pitanju hotelske usluge, pokazalo je istraživanje tHPI (trivago Hotel Price Index) kompanije Trivago u kojem su poređene cene za standardnu dvokrevetnu sobu.

Hoteli u Beogradu skuplji i od onih u Budimpešti

Istraživanje istovremeno pokazuje da je Zagreb i dalje nešto skuplji od Beograda ali i da se razlika ozbiljnije smanjila u odnosu na prethodnu godinu.

Kada se radi o cenama hotelskog smeštaja u većim gradovima u regiji, primat najskupljih hotela zauzima Slovenija, sa cenama za Maribor i Ljubljanu.  Beograd je, istovremeno, jeftiniji od bosanskohercegovačke prestonice Sarajeva

Cene hotelskog smeštaja, inače, u većim gradovima Srbije su porasle, dok tradicionalno zimske destinacije beleže pad u cenama.



Sudeći po istraživanju cena dvokrevetne sobe najznačajnije je u poređenju sa februarom 2013. porasla u Novom Sadu, čak 40,43 odsto, dok je cena u Beogradu u proseku veća 7,35 procenata.

U odnosu na januar ove godine cene su na zimskim destinacijama pale u proseku za 12 odsto tako da je za boravak na Kopaoniku potrebno izdvojiti 60 evra, a za Zlatibor 52 evra.

Inače, cena standardne dvokrevetne sobe u februaru 2014. u Londonu je iznosila 171 evra, dok je francuska prestonica Pariz nešto povoljnija sa cenom od 155 evra. Ubedljivo najskuplja evropska destinacija je švajcarska Ženeva, gde je za noćenje potrebno izdvojiti neverovatnih 222 evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    pera 19.02.2014 8:44

    Eh kad bi samo hoteli bili skuplji :)

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
hoteli hotel turisti turizam Beograd Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana