Tekst objavljen: 27.11.2013 10:45        


Holandska vlada je najavila planove za ograničenje bonusa i otpremnina u bankarskom sektoru pogođenom skandalima. Izmene propisa, koje tek treba da odobri parlament, strože su u odnosu na predloženo ograničenje bonusa na nivou EU, ali bi moglo da naiđe na odobravanje u Holandiji, gde su plate bankara na meti oštrih kritika.

Holandija spremna da stane na put zaradama bankara

Vlada planira da bonuse u finansijskom sektoru ograniči na maksimalno 20 odsto ukupne plate bankara, i to bi se odnosilo na sve zaposlene u holandskim finansijskim firmama, uz izuzetke radnika holandskih banaka u EU, čiji bi bonusi iznosili maksimalno 100 odsto plate, a u zemljama van EU 200 odsto.

Otpremnine za bankare na visokim pozicijama bile bi ograničene na jednogodišnju platu, budući da su neki od njih uzimali veliki novac, a zatim prelazili na slične pozicije u drugoj banci.

Holandski bankarski sektor je nekada imao više velikih globalnih igrača kao što su ING i ABN Amro, ali je trenutno samo bleda senka nekadašnjeg finansijskog sektora, uz nekoliko hiljada radnih mesta manje i gotovo nepostojeće međunarodne aktivnosti.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ekonomija zarade plate holandija bankari banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana