EUR 117,58 USD 99,39 CHF 108,89

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 10.08.20. :: 117.5720 rsd

Tekst objavljen: 21.02.2020 13:10        


Ministar privrede Goran Knežević razgovarao je juče sa predstavnicima Udruženja penzionera "Rit" o besplatnim akcijama za koje su navodno bili uskraćeni bivši radnici PKB-a u proteklom periodu

Hoće li radnici PKB-a dobiti akcije?

Kako je saopšteno iz Ministarstva privrede, pored ministra Kneževića sastanku su prisustvovali i predstavnik kabineta predsednice Vlade Srbije, kao i predstavnici Državnog pravobranilaštva koji su tom prilikom izneli stav da poravnanje u iznosu od oko 11 miliona evra, a na ime "besplatnih akcija" koje je ranije predložilo Udruženje, nema pravnog osnova.

Zahtev o vansudskom poravnanju bivših radnika PKB-a zasnovan je na ugovoru koji je 2009. godine potpisao bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas sa Republikom Srbijom o prenosu kapitala na Grad Beograd.

Knežević je istakao da ministarstvo razume težak materijalni položaj predstavnika udruženja, ali da se o njihovoj sudbini jedino može odlučiti u sudskom postupku s obzirom na to da je jasan stav Državnog pravobranilaštva.

Posle održanog niza sastanaka u Ministarstvu privrede, predsednik Republike i premijerka su razgovarali sa predstavnicima Udruženja, takođe tražeći način da se reši problem, ali pravni okvir je vrlo jasan.

Na poslednjem sastanku održanom u Ministarstvu privrede data je i konačna reč Državnog pravobranilaštva čime je Udruženju penzionera preostalo da u sudskom postupku traže prava koja su im 2009. godine oduzeta od strane ondašnje vlasti Grada Beograda.

Ministarstvo privrede i Vlada Srbije biće i dalje otvoreni za dijalog sa predstavnicima Udruženja i nastaviće da im pomažu u rešavanju egzistencijalnih problema, navodi se u saopštenju.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
poljoprivredni kombinat beograd podela akcija PKB radnici akcije Vlada Srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana