Tekst objavljen: 10.12.2013 15:45        


Švedska modna kuća "H&M" poručila je da razmatra podizanje maloprodajnih cena u budućnosti da bi mogla da isplaćuje veće plate za neke od najsiromašnijih radnika u tekstilnoj industriji u svetu.

H&M diže cene da bi više platio svoje radnike

Kompanija je u Stokholmu održala sastanak na kojem su najavljeni planovi za povećanje plata radnika u tekstilnoj industriji u zemljama poput Bangladeša, gde minimalna dnevnica iznosi oko dva dolara, prenosi agencija Frans pres.

Predsednica sektora "H&M"-a za održivost, Helena Helmerson. izjavila je za Frans pres da podizanje maloprodajnih cena predstavlja jednu od mogućnosti na dugi rok, ali da kupci ne treba da očekuju rast cena u bliskoj budućnosti.

"Ovo je prvi put da H&M navodi da je spreman da podigne cene i da su kupci spremni na to. Biće potrebne godine da bi radnici u Bangladešu mogli da žive od svojih plata, ali smo optimističniji nego ranije, jer u ovom planu učestvuju svi- sindikati, radnici, dobavljači i vlada", izjavila je Viveka Risberg iz agencije za nadzor švedskih multinacionalnih kompanija Svedvoč.

"H&M" je u novembru lansirao program "Pravedna platna politika", navodeći da bi svim tekstilnim radnicima trebalo omogućiti da žive od svoje plate. Švedska kompanija postavila je cilj da do 2018. podigne plate za 850.000 radnika u tekstilnim industrijama širom sveta.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
H&M kompanije moda plate zarade

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana