Tekst objavljen: 18.11.2019 14:55        


"Gugl" je 14. novembra objavio da je najnovija generacija mobilnih ličnih poruka za korisnike Androida u SAD obogaćena sa Rich Communications Services (RCS)

Guglov "Messages" ulazi u borbu sa Viberom i WhatsApp-om

Naime, aplikacija za poruke koja se obično smatra naslednicom tradicionalnih SMS poruka, sa proširenim mogućnostima, u stvari konkuriše aplikacijama poput WhatsAppa, Vibera... Njene nove mogućnosti su da podražava potvrdu prijema, slanje poruka u nastavku, kao i mogućnost slanja i primanja fotografija visoke rezolucije, videozapisa i nalepnica.

Uz sve to Androidovo RCS proširenje donosi i dodatne grupne komunikacijske oznake, poput mogućnosti dodavanja i uklanjanja ljudi iz razgovora ili imena chatova radi lakše navigacije.

Te nove oznake za chat dolaze kao besplatna nadogradnja Guglove aplikacije Poruke (Messages), koja se obično isporučuje unapred instalirana na većini Android uređaja. Inače, može se i besplatno preuzeti u Google Play Store-u.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Iz Gugla najavljuju kako će proširenje do kraja godine biti dostupno i u drugim zemljama. Biće zanimljivo videti kako će na takvo proširenje mogućnosti Messagesa reagovati telekom operatori.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
google messages google gugl viber Whatsapp

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana