Tekst objavljen: 13.08.2014 16:22        


Ministarka Kori Udovički podnela je ostavku u Telenor banci pre tri i po meseca, ali se i dalje vodi kao član UO jer joj nisu imenovali zamenu.

Greškom NBS ministarka Udovički u upravi Telenor banke

Ostavku je napisala 2. maja, odmah po formiranju nove vlade, ali na internet stranicama državnih institucija piše drugačije. Udovički se i juče na sajtovima Agencije za privredne registre i Narodne banke Srbije vodila kao nezavisni član UO banke. Njeno ime u timu uprave Telenor banke još je na sajtu ove finansijske institucije.

Ovakvi podaci, piše Blic, teoretski bi značili da je aktuelna ministarka u Telenor banci zadužena i za kontrolu velikih kredita, što bi zajedno sa njenom celokupnom odgovornošću u banci bilo u koliziji sa ministarskom funkcijom.

U Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave potvrđuju da je Udovički podnela ostavku kada je počela da radi u Vladi.

- Od tada nije učestvovala u radu banke, niti je primala naknadu - navode u ovom ministarstvu za Blic i potvrđuju u Telenor banci.

U ovoj administrativnoj zavrzlami ključ je saglasnost centralne banke na imenovanje novog člana, odnosno zamene za Udovički. U NBS kažu da ih je Telenor banka obavestila da je Udovički dala ostavku i da je banka pokrenula proceduru za imenovanje novog člana.

- Tako bi banka po dobijanju saglasnosti Narodne banke Srbije na imenovanje i zvanično razrešila Udovički i imenovala novog člana odbora - kažu u NBS, ne precizirajući kada bi mogla da se očekuje njihova saglasnost. Posle toga bi ime Kori Udovički bilo izbrisano iz sastava uprave banke na sajtu APR.

Udovički je, piše Blic, imenovana za člana UO Telenor banke 16. decembra prošle godine, a ostavku je podnela četiri i po meseca kasnije.

Telenor banka deo je “Telenor grupe” koja je 2013. preuzela akcije belgijske KBC banke.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
udovički telenor banka telenor nbs Narodna banka Srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana