Tekst objavljen: 07.05.2020 15:45        


Crna Gora, Hrvatska i Grčka najavile su uskoro početak letnje sezone i otvaranje plaža, uz poštovanje određenih mera zaštite, a grčki zvaničnici procenjuju da je zemlja uzbog pandemije koronavirusa izgubila 22 milijarde evra i oko 45.000 radnih mesta

Grčka, Crna Gora i Hrvatska najavljuju otvaranje plaža i početak sezone

Razmatramo da se kafići, restorani, tržni centri, plaže otvore i koji dan pre 18. maja, ukoliko epidemiloška situacija bude povoljna, a naravno, uz poštovanje određenih propisa, izjavio je direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore Boban Mugoša za TVCG.

Ukoliko ne bude novozaraženih ili ih bude mali broj, kao do sada, postoji mogućnost, kako je najavio Mugoša, da se ubrza početak druge faze u sportu, ali je naglasio i da je, ipak, nezahvalno bilo šta najavljivati.

Za svaki propust možemo imati poavećanje broja zaraženih, poručio je Mugoša.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

U Hrvatskoj se, kako je izvestio Jutarnj list, takođe, obavljaju užurbane pripreme za otvaranje letnje sezone, a prvi strani turisti u hotele bi mogli, kako se najavljuje, da stignu već 1. juna, najkasnije sredinom juna. Turisti će u Grčku ponovo moći da dolaze od 1. jula, najavio je državni ministar Giorgos Gerapetritis, a prenosi DPA.

Pandemija korona virusa stvorila je paniku među grčkim hotelijerima, turističkim agencijama, ugostiteljima i s njima povezanim privrednim granama, a trećina njih se pribojava stečaja.

Grčki zvaničnici procenjuju da je zemlja uzbog pandemije izgubila 22 milijarde evra i oko 45.000 radnih mesta. Turistička industrija čini 30 odsto grčkog bruto domaćeg proizvoda i daje najveći pojedinačni doprinos budžetu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
otvaranje sezone Grčka Crna Gora Hrvatska Turistička sezona jun jul korona virus

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana