Tekst objavljen: 26.11.2023 16:00        


Grčka vlada namerava da poveća turističke takse i usmeri očekivani prihod od 600 miliona evra u fond za sanaciju štete koje izazivaju klimatske promene, izjavio je premijer te zemlje Kirijakos Micotakis

Grci povećavaju turističke takse, pa će porasti i cena noćenja


Turistička taksa za najjeftinija noćenja u apartmanima će, umesto dosadašnjih 0,5 evra za noć iznositi 1,5 evra, a taksa za noćenja u hotelima sa pet zvezdica će poskupeti sa četiri na deset evra za noć, prenosi portal SEEbiz.

Micotakis je dodao da će prioriteti ovog fonda biti "najbrža moguća mobilizacija za spašavanje života u katastrofama s kojima ćemo se suočiti u budućnosti", kao osiguravanje finansijskih sredstava za odbranu od klimatske krize.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Nakon razornih požara u julu, a potom i krajem avgusta koji su poharali više od 150.000 hektara, Grčku su početkom septembra pogodile katastrofalne poplave.

Grčka vlada namerava da poveća turističke takse i usmeri očekivani prihod od 600 miliona evra u fond za sanaciju štete koje izazivaju klimatske promene, izjavio je premijer te zemlje Kirijakos Micotakis.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
povećanje turističke takse turistička taksa kirijakos micotakis Grčka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana