Tekst objavljen: 25.06.2018 10:39        


Svu oni koji godinama idu na letovanje tako što na plažu nose frižidere sa hranom, sendviće u torbi, piće ili voće u kesi, u Grčkoj to više neće moći da rade. Mnoge naše turiste u grčkim letovalištima sačekaće jasna obeležja o zabrani donošenja hrane na plažu.

Grci ne dozvoljavaju unošenje hrane i pića na plaže

Ova upozorenja se već nalaze istaknuta na pojedinim plažama. Tako su se na popularnoj Sitoniji pojavile table na kojima se nalazi i natpis na ćirilici. Nespretno prevedeno sa engleskog piše -Ne hrane ili piće dozvoljen u ovoj oblasti, a na znaku su precrtani hrana i piće.

Navodi se da ovo nije usamnjem slučaj, već postoji više plaža na kojima je zabranjeno unositi piće i hranu, tako da će turisti svoj novac morati i na to dodatno da troše.

- Kafe-barovi čije plaže obično svojim gostima nude lagane obroke, salate i sendviče, te ukoliko ogladnite više ne možete iz svog ranca izvući sendvić, već ste prinuđeni da poručite hranu iz kafića čija vam se ponuda možda i ne sviđa ili koja vam zbog eventualnog posebnog režima ishrane ne odgovara. Neki vlasnici barova idu toliko daleko da zabranjuju donošenje voća, keksića za decu i vode. Tako, kada četvoročlana porodica plati 10 evra za dva seta ležaljki na popularnim plažama, mora da računa i na dodatnih 30 evra koja odlaze na hranu i vodu – kažu u jednoj turističkoj agenciji.

U barovima na plažama obrok košta od 7 do 15 evra, sokovi 1- 2,5 evra, kapućino 2 – 3,5, flašica vode je 50 centi... a pošto je ovo prva letnja sezona u kojoj je uvedena zabrana za hranu i piće, ostaje da se vidi hoće li to promeniti navike naših turista i da li će izraz „paradajz turisti“ otići u prošlost, bar kada je ova destinacija u pitanju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Aleksandar 25.06.2018 11:22

    Članak na nivou glasine.
    Koje plaže na Sitoniji? Koliko ih ima od 70+ plaža koje tamo postoje.
    Da li se to odnosi i na delove plaže koju ne pokrivaju lokali na plaži (obično oko 50%) plaže ili samo na slučaj kada uzmete ležaljku. Ako je u pitanju druga opcija, onda je ovo vest koja kasni jedno 5 godina minimalno.
    Dalje čemu konspirativni ton - "kažu u jednoj turističkoj agenciji". U kojoj agenciji? Da li oni takođe prodaju Grčku, pa upozoravaju turiste ili samo navode vodu na svoju destinaciju. Šteta da se ovako loš tekst pojavi na ovom portalu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Grčka letovanje turizam

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana