Tekst objavljen: 13.02.2015 20:46        


Agencija za privatizaciju ponovo je oglasila poziv za kupovinu imovine firme u stečaju"Graditelj" iz Ivanjice, a otvaranje ponuda previdjeno je 6. marta. Prodaja ovog građevinskog preduzeća je dva puta zakazivana u 2014, ali bezuspešno.

"Graditelj" opet na prodaji

Procenjena vrednost imovine, odnosno mašina, inventara, alata, vozila i drugih objekata iznosi 231,3 miliona dinara.

Ponude će biti otvorene 6. marta u 12,15 sati u Agenciji za prvatizaciju - Centru za stečajeve, a članovi i ponuđači su pozvani da prisustvuju prodaji.

Opština Ivanjica je ranije iskazala zainteresovanost za kupovinu ovog privrednog društva, jer poseduje zemljište, a cilj je bio da uloži u ovaj prostor i da privuče investitore da pokrenu proizvodnju.

"Budući da je ponovo oglašena prodaja, o eventualnoj kupovini ćemo odlučiti na sledećem skupštinskom zasedanju", izjavio je danas Tanjugu predsednik opštine Ivanjica, Milomir Zorić.

Nekada društveno preduzeće "Graditelj" je u organizaciji Agencije za privatizaciju prodato 27.12.2005. Vasiliju Obradoviću po ceni od 66.228.000 dinara. Zbog nagomilanih dugova u stečaj je uvedeno 30. decembra 2009. godine, da bi aprila 2010. bila doneta odluka o bankrotstvu.

"Graditelj" je osnovan 1952. godine, a bavio se izvodjenjem gradjevinskih radova i brojao je preko 300 zaposlenih.
(kraj) sok/ nma

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Graditelj na prodaju Graditelj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana