EUR 117,56 USD 108,48 CHF 110,69

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 18.02.20. :: 117.5581 rsd

Tekst objavljen: 07.05.2018 11:07        


Gorivo prvo poskupelo, pa ga pumpadžije nude uz popust. Ko je natočio gorivo pre prvomajskih praznika platio je više nego oni koji su u četvrtak tankovali svoje rezervoare iako je na skoro svim benzinskim pumpama u Srbiji gorivo poskupelo od jednog do sedam dinara po litru.

Gorivo poskupelo, a prodaje se jeftinije

Da li zbog pada tražnje ili ne, gotovo svi lanci benzinskih pumpi nude "popuste i akcije" kojima mame kupce i koji se kreću i do sedam dinara po litru.

Prema zvaničnim cenovnicima, gorivo je ponovo, po drugi put od sredine marta poskupelo, pa je tako u četvrtak evrodizel prodavan na većini pumpi po 157,50 dinara mada je, kao i ostali derivati ova cena nešto viša na benzinskim stanicama duž auto-puteva.

Benzin od 95 oktana prodavan je i po 148,50 dinara, najviše su poskupeli derivati sa aditivima takozvani super dizeli i super benzini koji kod svakog proizvođača imaju drugačiji naziv.

Prvo poskupljenje, sredinom marta je usledilo, zbog povećanja akciza koje je uvela država od dva dinara po litru benzina i dizela.

"To poskupljenje je ukalkulisano oko 17. marta", kaže za Večernje novosti Tomislav Mićović, generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije.

- Drugo poskupljenje, koje je u proseku, takođe, negde oko dva dinara po litru je posledica usklađivanja sa rastom cena na svetskom tržištu jer je barel premašio 70 dolara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
pumpe Srbija benzin poskupljenje gorivo

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana