Tekst objavljen: 08.03.2021 11:15        


Najpopularnija kriptovaluta bitkoin u nedelju uveče vratila se na nivo iznad 50.000 dolara

Gore - dole: Bitkoin ponovo vredi više od 50 hiljada dolara

Bitkoin je danas skočio četiri odsto, a analitičari rast pripisuju američkom masivnom stimulativnom programu teškom 1,9 biliona (1.900 milijardi) dolara.

Senat je u subotu usvojio plan predsednika Džoa Bajdena za oporavak od pandemije kovida-19 vredan 1,9 biliona dolara, nakon celonoćnog zasedanja na kojem je među demokratama najviše neslaganja bilo oko pomoći za nezaposlene, a republikanska manjina nije uspela u pokušajima da progura tridesetak amandmana.

Paket uključuje 400 milijardi dolara za jednokratne isplate većini Amerikanaca u iznosu od 1.400 dolara, 300 dolara nedeljno za produžene naknade za 9.5 miliona ljudi koji su u krizi ostali bez posla i 350 milijardi dolara pomoći državnim i lokalnim vlastima kojima su se zbog pandemije smanjili proračuni.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Rast bitkoina nagoveštava slabost dolara na deviznim tržištima i poboljšan apetit za rizik na berzama u ponedeljak. Kriptovaluta se u velikoj meri kretala u suprotnom smeru od dolara i ponašala se više-manje poput akcija/rizične imovine od pada u martu 2020. godine.

Investitori sve češće percipiraju bitkoin kao "čuvara vrednosti", pa je u velikom broju portfelja preuzeo ulogu koju je nekada igralo zlato.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
skok vrednosti bitkoina vrednost kriptovaluta kriptovalute bitkoin

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana