Tekst objavljen: 28.06.2015 13:00        


Najbolja kompanija u svetu za radnike je američka kompanija Google, dok se na drugom mestu našla konsultantska kuća Preis Vocher Haus, prema rezultatima ankete istraživačke kompanije Univerzum. 

Google i ove godine najpoželjniji poslodavac

U anketi je učestvovalo preko 240.000 preduzeća i studenata inženjerstva širom sveta koji su govorili o tome šta je za njih važno i za koje bi kompanije najviše voleli da rade, prenosi indijski list "Economic Times".

"Studenti traže platforme koje će omogućiti njihov sopstveni razvoj i rast", izjavio je generalni direktor Univerzuma, Piter Nilender.

Ovo nije prvi put da je jedno ovakvo istraživanje sprovedeno, a primetne su neznatne promene među prvih pet kompanija u odnosu na prošlogodišnji izveštaj.

Google je, dakle, ponovo zauzeo prvu poziciju kao najomiljenija kompanija među studentima, a za njim slede konsultanska kuća Preis Vocher Haus, Ernst i Jang, američka banka Goldman Saks, KPMG, Microsoft, Apple, BMW i General Electric.

Jedan od najvećih dobitnika na ovoj rang listi je Barclays Bank, koja je izbila na 27. sa prošlogodišnjeg 35. mesta, dok je najveći gubitnik bio brend luksuzne robe LVMH, koji je izgubio 19. poziciju, našavši se ove godine na 34. mestu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
nov posao kompanije IT kompanije google apple

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana