Tekst objavljen: 30.05.2017 13:05        


Kako bi kompanijama koje ulažu milijarde dolara u oglašavanje na Googleovim servisima pokazao koliko su oglašivačke kompanije na internetu uspešne i kako se odražavaju na prodaju u offline svetu, kompanija Google će koristiti veštačku inteligenciju za praćenje potrošnje putem bankovnih kartica korisnika u prodavnicama.

Google deli sa oglašivačima koliko trošite na karticama

Zahvaljujući ovim podacima koje Google prati i koje će deliti s oglašivačima, oni bi napokon mogli saznati koliko su zaista uspešne njihove kampanje na internetu i koliko te kampanje utiču na prodaju u (offline) prodavnicama, a Google već sada prati skoro 70% svih transakcija putem kartica u SAD-u.

Ovo je prvi put da je Google omogućio svakom oglašivaču praćenje uticaja marketinških akcija na svim uređajima i putem svih kanala na samo jednom mestu, objavili su na Googleovom blogu.

Google, zahvaljujući servisima poput AdWordsa, Analyticsa i DoubleClicka, već ima brojne informacije o korisnicima te ih kombinuje s informacijama o tome šta su korisnici pretraživali i koji su im se oglasi prikazivali, a takođe poseduju informacije o lokacijama s pametnih telefona tako da Google zna kada su korisnici pregledali oglase i da li su nakon toga proizvode koje su videli u oglasima pretraživali na internetu, odnosno da li su ih kupili u prodavnici.

Ipak, treba napomenuti kako Google neće imati pristup detaljima o proizvodima koje su korisnici kupili, već samo o vrednosti kupovine ostvarene u određenom periodu. Takođe, korisnici će moći da ograniče mogućnost praćenja potrošnje, a u kompaniji Google kažu kako će sve podatke koje korisnike povezuju s potrošnjom kriptovati kako bi bili sigurni u slučaju hakerskih napada i krađe podataka.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
google kartice plaćanje karticama kreditne kartce debitne kartice

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana