Tekst objavljen: 27.03.2016 13:01        


Iako se o Srbiji uvek priča kao o poljoprivrednoj zemlji, činjenica je da se podrškom razvoju domaćeg agrara u našoj zemlji danas ozbiljnije bavi svega nekoliko banaka. I to od oko tridesetak koliko ih u ovom momentu posluje na ovim prostorima.

Gde svaki drugi poljoprivrednik danas uzima kredit?

RAZLOG TOME JE U PRVOM REDU činjenica da poljoprivredna proizvodnja i uopšte posao kojim se danas bave porodična gazdinstva u principu nije nešto što je moguće uneti ili analizirati kroz bankarske“scoring” programe i modele. To samo znači da podizanje zasada kruške, uzgoj tovljenika ili setvu šećerne repe na devet i po hektara odlikuje niz specifičnosti za koje je, pre svega, neophodno odlično razumevanje, strpljenje, iskustvo, kao i stalno prisustvo na terenu.

ProCredit banka je tokom proteklih godina uložila više od 600 miliona evra u razvoj domaće poljoprivrede, što okvirno odgovara iznosu čak dvagodišnja agro budžeta Republike Srbije.


SAMO SA TAKVIM PRISTUPOM POSLU i, naravno, sa takvim pristupom saradnji sa poljoprivrednicima, svaka priča u ovom sektoru domaće privrede može biti nenužno velika, ali veoma uspešna. Uvažavajući upravo to, ProCredit banka je tokom proteklih godina samo kroz kredite uložila više od 600 miliona evra u razvoj domaće poljoprivredne proizvodnje, što je gotovo dva godišnja agro budžeta Republike Srbije.

ZAHVALJUJUĆI TAKVOJ POSVEĆENOSTI, gotovo svaki drugi kredit koji su srpski poljoprivrednici tokom poslednjih desetak godina investirali u svoju mehanizaciju, zasade i zemlju je kredit koji je na domaćem finansijskom tržištu odobrila i isplatila ProCredit banka.

REZULTAT OD PREKO 600 MILIONA EVRA, međutim, nije slučajnost.
To je, pre svega, potvrda višegodišnje istrajnosti, pažljivo koncipiranog pristupa, ali i činjenice da ProCredit banka danas ima najbrojniji I najiskusniji tim stručnjaka koji se svakodnevno bave isključivo saradnjom sa poljoprivrednicima. I to ne samo u Vojvodini, već u bukvalno svakom kraju Srbije gde ima i spremnosti, i želje i znanja da se od ničega napravi nešto. I da sve to traje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
biznis kredit kredit za predzetnike banka procredit

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana