Tekst objavljen: 04.02.2014 13:27        


Mesec dana pre Međunarodnog sajma turizma u Beogradu četvrtina aranžmana za letovanje u Grčkoj u turističkim agencijama je već prodata, pišu Novosti i navode da su u turističkim agencijama prezadovoljni, jer od decembra prošle godine, kada su objavljeni letnji aranžmani, uplate stižu svakodnevno.

Gde na more? Već "otišla" četvrtina aranžmana za Grčku

Ipak, kada se malo “zagrebe” ispod površine ove informacije, stvari i ne deluju toliko pozitivno. Naime, iako popusti za rane uplate iznose i po 45 odsto prvo su prodati najpovoljniji aranžmani, poput apartmanskog smeštaja i autobuskog prevoza koji su koštali po 45 evra za 12 dana.

Pročitajte: Kako na odmor ako nemate keša


Kako pokazuju prošlogodišnji rezultati, na letovanju u inostranstvu bilo je gotovo 900.000 stanovnika Srbije, što bi značilo da je tek svaki osmi građanin imao novca da sebi ove sezone priušti odmor van granica naše zemlje. Kao i duži niz godina unazad – Grčka je bila prvi izbor srpskih turista.

Veliko interesovanje za letovanje očekuje se naročito tokom sajma turizma, jer će agencije nuditi popuste i plaćanje na rate što je praktično jedini način da većina domaćih turista vidi more i ove godine. Doduše, kako agencije nude plaćanje i na 12 mesečnih rata, neki će desetak dana julskog izležavanja na plaži plaćati i u 2015. godini.

Letovanje se najčešće plaća čekovima ili kreditnim karticama jer se tako izbegavaju dodatni troškovi kamata. Manji broj aranžmana plaća se u kešu, deo gotovinskim kreditima dok su, namenski, turistički krediti gotovo nestali iz statistike.

Želite na odmor? Čuvajte se “turističkih” kredita

A gde ćete vi ove godine na more?

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
more letovanje godišnji odmor odmor turisti turizam Grčka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana