Tekst objavljen: 19.06.2023 18:00        


U svojoj izjavi, firma sa sedištima u Indiji i Singapuru, navodi "nedavne prepreke s kojima se tech sektor suočava" kao razlog za gašenje

Gasi se "indijski TikTok"


Indijska aplikacija za kratak video sadržaj, Tiki, koja je stekla popularnost nakon što je TikTok zabranjen u ovoj zemlji sredinom 2020. godine, naišla je na probleme. Iako su neki korisnici postali viralni, tri godine kasnije, jasno je da se tržište konsoliduje i neće sve aplikacije opstati.

Među aplikacijama koje se gase je Tiki, koja je potvrdila da će prestati sa radom 27. juna. U svojoj izjavi, firma sa sedištima u Indiji i Singapuru, navodi "nedavne prepreke s kojima se tech sektor suočava" kao razlog za gašenje.

Glavni izazov za Tiki nije bio nedostatak interesa - prema izveštajima TechCrunch-a, imali su preko 35 miliona aktivnih korisnika mesečno u Indiji - već teškoće u konverziji ove publike u stabilan biznis.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Ipak, postoji i niz drugih problema. U septembru 2022. godine, konsultantska kuća Redseer procenila je da će indijsko tržište kratkih video klipova dostići vrednost od 19 milijardi dolara do 2030. godine.

Uskoro nakon toga pojavile su se spekulacije da bi YouTube i Instagram mogli biti bolje pozicionirani da iskoriste ovaj rast, umesto lokalnih indijskih aplikacija.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
tiki indija TikTok društvene mreže

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana