Tekst objavljen: 07.03.2023 12:15        


Desiće se poskupljenje gasa ove godine. Mora doći do toga, sigurno jednom, ali možda i dva puta ove godine, rekao je direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović na Kopaonik biznis forumu

"Gas mora da poskupi, možda i dva puta ove godine"

"Iz prostog razloga što ako saberete da treba da držimo cenu na nivou koja je prihvatljiva, a neće to biti puna cena i onoga što kažete da "Srbijagas" investira, a to je i u zalihe, mi to ne možemo da uradimo, a dane podignemo cenu. Međunarodni monetarni fond je odobrio 800 miliona dolara, a to nisu po ovim cenama tako velika sredstva i nisu dovoljna", rekao je Bajatović.

Bajatović je rekao da je energija najskuplja kada je nema, jer je time pogođena privreda. Ukazao je da je veoma teško kada imate uvezene inflacione parametre i dodao da bi bilo teško da je sav teret prenet na privredu. On je odgovarajući na pitanje da li "Srbijagas" može da izdrži trenutnu cenu po kojoj građani i privreda kupuju gas podsetio da je uvek dilema da li je potrebno sprovoditi socijalnu politiku.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Direktor "Srbijagasa" je rekao da imamo dovoljno kapaciteta da u narednih godinu ili dve napravimo bolji balans bezbednosti snabdevanja.

On je naveo da ove zime nismo potrošili zalihe gasa ni u Banatskom dvoru, ni u mađarskom skladištu i da imamo dobre opcije za snabdevalje i u narednom periodu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dva poskupljenja gasa gas cena gasa poskupljenje gasa 2023 dušan bajatović srbijagas

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana