Tekst objavljen: 10.01.2017 13:45        


PARIZ, 10. januara (Tanjug) - Organizacija Evropskog prvenstva u fudbalu 2016. koštala je Francusku nešto manje od 200 miliona evra, ali joj je donela prihode od oko 1,22 milijarde evra, prema danas objavljenim podacima francuskog Ministarstva za sport. 

Francuska zaradila 1,2 milijarde dolara od Euro 2016.

Uoči prvenstva, pojavile su se kontroverze u pogledu državnih sredstava uloženih u takmičenje, budući da je 24 miliona evra, duplo više od očekivanog, potrošeno na bezbednosne snage u svetlu povećane pretnje od terorizma, prenosi agencija Frans pres.

Osim toga, država je potrošila dodatnih 160 miliona evra na izgradnju i renoviranje sportskih objekata u junu i julu prošle godine, dok su privatni fondovi i organizator prvenstva, UEFA, pokrili preostale troškove.

Evropsko prvenstvo je, međutim, donelo Francuskoj prihode od 1,22 miijarde evra, kako kroz turizam, tako i kroz direktnu potrošnju povezanu sa organizacijom turnira, prema podacima Centra za ekonomiju sporta pri Univerzitu u Limožu i konsultantske kompanije Keneo.

Prosečni posetilac prvenstva je trošio 154 evra dnevno, od čega je najveći deo odlazio na smeštaj i hranu, dok je UEFA potrošila 360 miliona evra na organizovanje takmičcenja, pokazali su rezultati studije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana