Tekst objavljen: 16.12.2015 8:40        


Upravni odbor Fonda za razvoj odobrio je na jučerašnjoj sednici još 33 kredita u vrednosti od 406.964.000 dinara, koji su namenjeni domaćim preduzećima i privrednicima, kao i jedan kredit po Programu Fonda za privrednike iz poplavljenih područja. 

Fond za razvoj odobrio još 34 kredita preduzećima

Kako je saopštilo Ministarstvo privrede, 33 kredita su odobrena po osnovu Programa za 2015. za preduzetnike i pravna lica i mogu da se koriste za investicije, nabavku opreme i sirovina, kao i za početak poslovanja (startup krediti).

Ti krediti se odobravaju sa rokom otplate od četiri do deset godina, u okviru kojih je period počeka od jedne do dve godine i sa kamatnom stopom od tri odsto na godišnjem nivou.

Upravni odbor fonda je takođe odobrio još jedan kredit po Programu Fonda za privrednike iz poplavljenih područja.

Kako bi se nastavilo sa podrškom privrednim subjektima, Vlada Srbije je prošle godine, preko Fonda za razvoj, ponovo pokrenula kreditiranje privrede posle zastoja koji je nastao početkom 2014.

Krediti Fonda su namenjeni domaćoj privredi i mogu se koristiti za čitav niz aktivnosti koje će unaprediti poslovanje i doprineti novom zapošljavanju.

Krediti se mogu koristiti za rekonstrukciju postojećih ili izgradnju novih objekata, modernizaciju proizvodnje novom opremom, obezbeđivanje obrtnih sredstava, ali i kao podsticaj početnicima kroz startup kredite za one koji žele da se dokažu u preduzetništvu.

Krediti Fonda za razvoj se odobravaju po veoma povoljnim kamatama i sa dužim rokovima otplate, a konkurs je otvoren tokom čitave godine, saopštilo je Ministarstvo.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
krediti za preduzetnike startup krediti za poljoprivredu fond za razvoj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana