Tekst objavljen: 08.12.2018 11:27        


Deset dana u Grčkoj za 49 do 69 evra ili u Turskoj za 380, uz prevoz, neke su od prvih ponuda za letovanje 2019. godine koje su objavile turističke agencije.

First minut: Može letovanje u junu i za 50 evra

Očekuje se da Grčka ponovo bude najtraženija, a aranžmani za tu zemlju su već spremni, osim za pojedina ostrva. Ko sada rezerviše letovanje u Grčkoj, ako odabere predsezonu, odnosno maj ili jun, može da letuje 10 dana za samo 49 evra. U proseku, cene za dvokrevetne sobe, sa uračunatim prevozom na početku i kraju sezone, jesu oko 70 do 100 evra po osobi za desetodnevni aranžman. Postoje popusti i od čak 57 odsto za aranžmane u Grčkoj za hotelski smeštaj. Osim toga, agencije daju gratis letovanje za jedno ili dva deteta, tako da je cena po odrasloj osobi na poluostrvu Kasandra, na primer, za 10 dana 144 evra.

Dostupne su i ponude za Tursku, što je malo ranije nego prethodnih godina, a cenovnik pokriva celu sezonu i uglavnom je u ponudi antalijska oblast. U odnosu na luksuz koji se nudi, aranžmani su povoljni i kreću već od 350 evra sa prevozom i hranom.

Turističke agencije koje pokrivaju Hrvatsko primorje plasirale su ponude u hotelima sa dve ili tri zvezdice, uglavnom je reč o polupansionima i aranžmanima od oko 200 evra. U hotelima više kategorizacije cene su znatno veće.

- First minute ponude znače da je trenutno cena najpovoljnija i da je najveći izbor ponuda. Kod nekih agencija cene će rasti iz meseca u mesec, a pojedine sada samo određuju koliki je popust u kom roku plaćanja. U ponudi su standardne cene, ali ima mnogo popusta od 20, 30 pa čak 40 i 50 odsto ako se iznos plati odmah u celosti. Takve mogućnosti su date do kraja decembra, pa čak i do kraja februara. Najmanji popust biće krajem aprila, ali tada je 70 odsto ljudi već uplatilo letovanje - kaže turizmolog Boris Tot.

Turistima koji znaju kada će imati godišnji odmor i koji su sigurni da 2019. godine žele da letuju znatno je povoljnije da sada rezervišu letovanje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

- Recimo, za Polihrono, koje je tipično letovalište u Grčkoj, od 22. maja, 10 noćenja sa prevozom je oko 100 evra, ali ima jeftinijih ponuda, za samo 50 do 70 evra. U jeku sezone je isti aranžman i do 300 evra. Agencije nude i akcije u kojima turisti koji uplate letovanje u prvoj smeni mogu da dobiju povoljniji aranžman za poslednju smenu u Grčkoj. Takođe, turisti koji odu u jednoj smeni, a odluče da produže letovanje i na sledeću, dobijaju dodatne popuste i umanjenje za prevoz - kaže Boris Tot, i dodaje da je većina turističkih agencija plasirala prošlogodišnje cene uz dodatne popuste, ali će cene ipak biti u blagom porastu u odnosu na prošlu godinu.

Preporuke za hotele i predsezonu

Uvek je bolje izabrati hotel, čak i jeftiniji, ali da ima ishranu jer mnogo znači kada imate obezbeđeno doručak i, recimo, večeru na letovanju. Svima kojima se aranžmani u sezoni čine preskupima preporučujemo Grčku u predsezoni ili septembru. Ponuda je zaista široka i svako može da pronađe idealan odmor za sebe, kažu turistički radnici.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
odmor godišnji odmor first minut letovanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana