Tekst objavljen: 08.05.2021 12:00        


Kompanija Stellantis potvrdila je RTS-u da nema nameru da Fijatovu fabriku seli iz Srbije. Iz Stelantisa su naveli da će u toj korporaciji svako imati “slobodu do razvija, planira i proizvodi ono što želi”

Fijat potvrdio da će nastaviti proizvodnju u Kragujevcu

To znači da će se u Fijatovim fabrikama proizvoditi Fijatova vozila i da će svako zadržati svoje tržište.

Potvrđeno je, navodi se, da Pežo neće da izvozi svoje modele u SAD posredstvom Stelantisa, i da ta kompanija ide u Kinu, Južnu Ameriku, Bliski istok.

Pežo “nema aspiracija da preuzima Kragujevac i tamo proizvodi vozila”.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Našem listu nedavno je iz krugova bliskih admoinistraciji Fijat Krajslera Torinu rečeno da se trenutno “radi strateški plan poslovanja i razvoja cele grupacije Stelantis”, te da će nakon toga da budu saopšteni investicioni planovi za fabrike koje posluju u okviru te mega kompanije.

Juče nam je tim povodom nezvanično rečeno da bi investicioni planovi za fabrike trebalo da budu obelodanjeni krajem leta, ili početkom jeseni.

1 komentar

  1. User image
    Zvonko 09.05.2021 0:23

    Koji bre plan vi pravite? Zali boze stotine miliona ulozene u fabriku koja ima iskoriscenost 5% (bukvalno i slovima PET!) Drzava mora nesto da preduzme. Nek otkupi italijaknski udeo i nek da nekome ko ume i želi da pravi automobile!

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kragujevac fijat Stellantis nastavak proizvodnje u kragujevcu

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana