Zvanični kurs Evra za dan 21.01.21. :: 117.5757 rsd
Tekst objavljen: 25.11.2020 14:55        


Proizvodnja fijata "500L" u kompaniji FCA u Kragujevcu prekinuta je drugi put u novembru zbog odlaska radnika na plaćeno odsustvo i biće nastavljena 30. novembra, rečeno je danas agenciji Beta u Samostalnom sindikatu fabrike

Fijat na kolektivnom godišnjem do kraja meseca

Radnici FCA su novembar počeli sa tri radna dana, zatim ih je kompanija poslala na plaćeno odsustvo do 17. novembra. Proizvodnja je nastavljena još tri dana, a radnici su na novi odmor otišli 20. novembra. Oni su i veći deo oktobra proveli na plaćenom odsustvu.

Posle samo tri radna dana u tom mesecu na novu pauzu su otišli od 9. do 20. oktobra, zatim radili do 22, pa sutradan opet upućeni na plaćeno odsustvo koje je trajalo do 3. novembra.

Razlog za odlazak na plaćeno je, kako su i ranije navodili u sindikatu, usklađivanje proizvodnje sa potrebama tržišta, jer FCA ne radi vozila za zalihe.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Predsednik nereprezentativnog sindikata "Nezavisnost" u FCA, Zoran Stanić je rekao Beti da će se verovatno raditi još samo tri-četiri radna dana naredne sedmice, posle čega bi trebalo da radnici idu na kolektivni zimski godišnji odmor.

Predsednik Samostalnog sindikata FCA Saša Đorđević rekao je agencij Beta da su počeli pregovori sa poslodavcem u vezi sa novim kolektivnim ugovorom, budući da važeći ističe 11. decembra.

"Do tog datuma će pregovori biti završeni, odnosno očekujemo zaključenje novog kolektivnog ugovora sa važenjem u naredne tri godine", rekao je Đorđević.

On nije želeo da iznosi detalje, jer je to, kazao je, dogovor učesnika pregovora, dok se ne dođe do konkretnih rešenja.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
FCA Srbija fijat automobili srbija kolektivni godišnji odmor novembar automobilska industrija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana